Arve smykkerne

Arve smykker 2020

Sølv arve smykker

Har du prøvet at arve en pose sølv smykker?

Nå du har også stået med en bunke arve sølv. Det er jo sjovt med det sølv der. For mange vægter det slet ikke og glemmer fortiden bag smykkerne.

Jeg har over flere gange stået med arve smykker, efter en af de gamle i familien og ingen andre i familien ville have dem. Jeg er nok lidt sentimental, så når det er smykker fra familien så er de ofte endt hos mig. 

Nu er det jo sådan at mange af familiemedlemmerne er faldet fra og flere og flere smykker er endt hos mig.

Hvad gør man med de sølv smykker?

Tidligere delte jeg dem op i ægte og uægte men med tiden har jeg fundet ud af at jeg ikke vidste en skid om sølv og sølvtyper til smykker. 830 er jo det der kaldes skandinavisksølv og mange tror at det kun er 925 der er det rigtige sølv.

Så sidst jeg kiggede det hele igennem mede i bankboksen der viste det sig at den pose med uægte sølvsmykker var fyldt med vaske ægte sølv.

Lige pt ligger arve smykkerne i en bankboks men det er jo vildt synd. Når jeg kigger på dem så bliver jeg jo helt varm om hjertet og jeg kan både mindes min gamle oldemor der tog toget fra indre København og bussen ud til mig for at passe mig når jeg var syg.

Hvordan finder du stemplerne?

På de fleste sølv smykker er der stempler. Nogle stempler viser sølvtypen og andre viser hvem der har lavet smykket.

Ofte kan du finde nogle bitte små stempler på bagsiden af et smykke eller bestik. Og det er her du skal kigge efter 830, 925 eller 2-2 tårne hvis du kan finde det så kan du være meget sikker på at du har fat i et sølv smykke.

Hvis du står med en gammel pilleæske blandt dine arve smykker så kan du ofte finde stempler inde i pilleæsken eller på kanten af låget indvendigt. På halskæder står det ofte nær låsen og på armbånd står det også ofte på bagsiden af låsen.

Arve smykker pillesæke i sølv

Minderne og smykkerne.

Oldemor kom troligt når jeg ikke kunne komme i skole og så læste hun “Alle vi børn i bullerby” for mig. Jeg mindes lige så tydeligt at hun havde den store ring og armbånd samt halskæden der altid hængte og dinglede når hun grinte.

Når jeg ser på smykkerne i dag så fyldes jeg med tryghed og med smil. Det er da utroligt hvordan hjernen kan fremkalde 40 år gamle minder.

Når jeg snakker med min mor om at jeg kan huske det så smiler hun og siger ja det er nemlig helt rigtigt.

Oldemor havde også en kæmpe stor Kaj Bøjsen abe hængende bag døren i hendes hyggelige lejlighed men ingen ved hvor den blev af!!!

Farmors arve smykker.

Ja farmor hun gik med øreringe og halskæder og armbånd. Altid raslede det når hun bevægede sig. Smykker over alt og masser af parfume men selv det vækker gode minder.

I dag er farmors arve smykker nogle af dem der bliver brugt flittigt her.

Jeg husker lige så tydeligt når farmor stod i sit køkken og smurte frokost til os. Alle hendes armbånd raslede mod køkkenbordet og ringene snurrede rundt på hendes finger. Når hun skulle tage telefonen så tog hun sine øreringe af hvis de var med klips og lagde dem på hendes lille fine telefon bord. Jo jo der var stil over den når smykkerne var i brug.

Mormors arve smykker i sølv

Ja hold da op, mormor havde samlet sølv i mange år, både bestik og sølv smykker og nips. Det var lige fra lysestager, til fade, skåle, 2 og 3 tårnet bestik. Jeg fik et utal af arve smykker, efter mormor.

Sølvet pudser jo ikke sig selv, sagde hun altid med et smil på læben. Hun fortalte en gang at hun hadede at pudse sølvtøjet men når vi skulle sidde i den fine stue så skulle vi også spise med sølvtøjet. Heldig vis er det sådan at hvis du bruger dine smykker så holder de sig faktisk rene og fine og blanke.

Alt bestikket ligger som sidste gang mormor havde brugt det. Pakket sirligt ind i viskestykker med små sedler på og elastikker omkring, så vi kan se hvad der er under viskestykket. Endnu et skønt minde at stå med.

Sølv smykker

Moster har arve smykker i stor stil

Mosters arve smykker spænder vidt. Mange af hendes sølv smykker er fra Georg Jensen. Et af dem er over 100 år gammelt og ikke en gang Georg Jensen vil sætte pris på det da de ikke har set det i handlen siden 1979.

Jeg ved ikke hvorfor men Georg Jensens smykker går aldrig af mode. Generation efter generation bliver de klassiske sølvsmykker båret med stolthed. Det er lige fra Marguritten til store prægtige ringe fyldt med druer til brocher eller halskæder med dyre motiver. Georg Jensen går aldrig af mode.

Hvordan holder du arve sølv smykker fine?

Før hen var det jo Brasso der skulle til og føj hvor det lugtede. Jeg husker når jeg hjalp mormor med at pudse arve smykkerne og sølv bestikket så stank mine finger længe efter.

I dag snyder jeg faktisk. Jeg bruger ikke Brasso eller Sterlings pudseklude selv om de er gode. Jeg tager en lille skål og ligger det smykke ned i som jeg skal gøre rent. Derefter hælder jeg noget hårshampo til fint hår i skålen og så lader jeg det ligge.

Dagen efter skyller jeg smykket i varmt vang og giver det en tur med en gammel tandbørste og det virker i de fleste tilfælde. Ja hvor ulækkert det end lyder så er det jo krops fedt der ofte sidder på smykkerne og det kan hår shampo godt klare.

Hvis du vil læse mere om smykker så kig forbi bloggen

Læs flere artikler om smykker

Andre kategorier

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
OK
Tumblr
Digg
Skype
StumbleUpon
Mix
Telegram
Pocket
XING
WhatsApp
Email

Artikler i samme genre

Guide om smykker

GUIDE: God stil med smykker

Guide: Sådan får du en god stil med smykker Kunne du også godt tænke dig at få en god stil med smykker? Mange af os

Arve smykkerne

Arve smykker 2020

Har du prøvet at arve en pose sølv smykker? Nå du har også stået med en bunke arve sølv. Det er jo sjovt med det

Rewear Genbrugssmykker Ringe

Genbrugssmykker 2020

Genbrugssmykker 2020 Genbrugssmykker og accessories fra Rewear Fuldend dit personlige look hos REWEAR med accessories og genbrugssmykker i højkvalitets. Smykker er en af de mest